Ontbijtseminar 'Branding and marketing of sports events'

18 Feb Amsterdam, Netherlands 08:00AM - 10:00AM

Description

Op woensdag 18 februari 2015 vindt op ons kantoor te Amsterdam het CMS sportrecht ontbijtseminar plaats over ‘Branding and marketing of sports events'.

In juli 2015 bezoeken vele duizenden liefhebbers in Utrecht 'le Grand Départ van de Tour de France' om de strijd om 's werelds hoogste eer op wielersportgebied van dichtbij mee te kunnen maken. Martijn van Hulsteijn, Projectdirecteur Tour de France Utrecht 2015, zal ons seminar openen met een inspirerend verhaal over de start van de Tour de France in Utrecht.

Onze keynote speaker tijdens dit seminar is Professor Ian Blackshaw (International Sports Lawyer). Ian Blackshaw zal spreken over de marketing van grote sportevenementen, intellectuele eigendomsrechten en de (juridische) problematiek daaromtrent. Dit gedeelte van het programma zal in het Engels zijn.

Het belang van intellectuele eigendomsrechten in de sport kan niet genoeg worden benadrukt. Intellectuele eigendomsrechten zorgen voor de nodige juridische bescherming van grote internationale sportevenementen en maken die gebeurtenissen exploiteerbaar vanuit een commercieel en financieel oogpunt. Zonder het creatieve gebruik en de toepassing van intellectuele eigendomsrechten hebben de organisatoren van sport-evenementen niets te verkopen aan sponsoren, omroepen en andere partijen die commercieel verbonden willen zijn aan het sportevement.

Het opstellen van de bijbehorende overeenkomsten is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat niet alleen de vereiste wettelijke bescherming, maar ook de succesvolle commerciële exploitatie van de betrokken sport-evenementen is gewaarborgd.

Het seminar zal plaatsvinden op ons kantoor in Amsterdam. Aanmelden kan via onderstaande registreerbutton. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. 

Location

  • Mondriaantoren
  • Amstelplein 8A
  • 1096 BC Amsterdam