Sosyal Güvenlik Kurumu işten çıkış kodlarında değişiklik yaptı

Turkiye
Available languages: EN

8 Nisan 2021 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu (“SGK”), iş akdinin feshi durumunda işten ayrılış işlemlerinin bildiriminde belirtilen kodlarda değişiklik yaptığını duyurdu (“Açıklama”).

Açıklamaya göre, önceden “Kod-29” üzerinden yapılan ahlak ve iyi niyet kurallarını ihlalden kaynaklanan fesih halleri için artık farklı kodlar atanmıştır.

Bu değişikliğin amacı, farklı fesih hallerinin aynı kod üzerinden bildirilmesi sonucu ortaya çıkan belirsizliklerin önüne geçmektir.

Arka Plan

Daha önceki Law-Now makalemizde de detaylıca açıklandığı üzere, 17 Nisan 2020 tarihinden bu yana iş sözleşmelerine fesih yasağı uygulanmaktadır. Bu yasak, ahlak ve iyi niyet kurallarını ihlalden kaynaklanan fesih halleri haricinde tüm fesih hallerine uygulanmaktadır.

Makale

Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan (ve dolayısıyla fesih yasağına girmeyen) haller görevin kasten ve sürekli ihmali, mazeretsiz işe gelmemek gibi maddelerin yanı sıra cinsel taciz, küfür, hırsızlık, uyuşturucu madde kullanmak gibi davranışları da içermektedir. Bu hallerin tamamında iş akdinin feshi durumunda işten ayrılış işlemlerinin Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildirimleri “Kod-29” üzerinden yapılmaktaydı.

SGK, Açıklamada birbirinden farklı fesih hallerine “Kod-29” uygulanmasının iş hayatında belirsizliklere yol açtığını belirtmiştir. Ortaya çıkan bu belirsizlikten dolayı, SGK Genelge’sinde değişikliğe gidilmiş ve bu değişiklik ile ahlak ve iyi niyet kurallarını ihlalden kaynaklanan fesih hallerinin hepsi için ayrı kodlar belirlenmiştir. Bunu sonucunda, ahlak ve iyi niyet kurallarını ihlalden kaynaklanan bir fesih olması durumunda, fesih nedeni olan fiile göre belirlenecek olan koda göre bir bildirim yapılacaktır.

İş akdi fesih yasaklarına ilişkin olarak daha fazla bilgiye ulaşmak için, CMS danışmanınız veya yerel CMS uzmanınız ile iletişime geçebilirsiniz: Dr. Döne Yalçın ya da Sinan Abra.